A Question For My Readers: Why Do You Read Blogs?


One of the things that most bloggers often neglect in my opinion, is to put themselves in their readers' shoes and see things from their perspective.

Ένα από τα πράγματα που οι περισσότεροι/ες bloggers συχνά παραμελούν κατά την άποψή μου είναι το να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των αναγνωστών τους και να δουν τα πράγματα απ' τη δική τους οπτική γωνία.

For instance, how does a reader react to a blog post? What's their take on the blogger's presentation? How do they rate and value what they read, and, ultimately, what makes them come back?

Για παράδειγμα, πώς αντιδρά ένας αναγνώστης σε ένα blog post; Ποιά είναι η άποψή τους για την παρουσίαση του blogger; Πώς εκτιμούν και αξιολογούν αυτά που διαβάζουν, και, στην τελική, τι τους κάνει να επιστρέφουν;

If I were to speak from a strictly personal point of view I'd have to admit, that I don't really read blogs anymore (with the odd exception here and there). I could list any number of excuses for this, but the truth is that the current ongoing trend that could only be described as blog commercialization has put me off them for quite some time now. That is not to say that there aren't bloggers out there that pour 100% of themselves into what they're doing; it's just that it's become extremely hard to get to know a blogger's personality and what they're really about, when the vast majority adopts this über edited, highly glossed over webzine approach, that eventually sets them apart from their mere readers.

Eάν ήταν να μιλήσω από αυστηρά προσωπική σκοπιά, θα έπρεπε να παραδεχτώ πως δεν πολυδιαβάζω blogs πλέον (με μερικές εξαιρέσεις εδώ κι εκεί). Θα μπορούσα να αριθμήσω ένα σωρό δικαιολογίες γι' αυτό, όμως η αλήθεια είναι πως η τρέχουσα τάση που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εμπορευματοποίηση των blogs με έχει απωθήσει εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν bloggers εκεί έξω που δίνουν το 100% του εαυτού τους σε αυτό που κάνουν - απλώς έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο να γνωρίσεις την προσωπικότητα ενός blogger και τι πραγματικά πρεσβεύει, όταν η συντριπτική πλειοψηφία υιοθετεί αυτή την εξαιρετικά επεξεργασμένη και έντονα γυαλιστερή προσέγγιση α λα webzine, που τελικά τη διαχωρίζει απ' το απλό αναγνωστικό της κοινό.  

Which is why I'd like to ask you all a question: "Why do you read blogs"?
Are you looking for information on something (i.e. market research before a possible purchase), inspiration, update on what's new and trending, entertainment, escapism, or something else?
And what are those elements that will make you come back?

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση: "Γιατί διαβάζετε blogs";
Ψάχνετε για πληροφορίες πάνω σε κάτι (π.χ. έρευνα αγοράς), έμπνευση, ενημέρωση για ό,τι είναι καινούριο / στη μόδα, διασκέδαση, απόδραση απ' τα καθημερινά, ή κάτι άλλο;
Kαι ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που σας κάνουν να επιστρέφετε;


What's your opinion?

  1. Καλησπέρα Τίνα!
    Ξεκίνησα να διαβάζω ηλεκτρονικά ημερολόγια (γιατί τέτοια μορφή είχαν τότε) το 2001, αποκλειστικά στα αγγλικά, τα ελληνικά δεν υποστηρίζονταν καν τότε. Αργότερα ήρθαν τα blog στον blogger/wordpress και έχω κρατήσει επαφή μέχρι σήμερα. Τώρα πια τα προσωπικά blog που διαβάζω είναι ελάχιστα. Blog που ασχολούνται με θέματα όμως ομορφιά, μόδα, κλπ τα διαβάζω μόνο για λόγους ενημέρωσης ή για να πάρω μία ιδέα πριν αποφασίσω να αγοράσω κάτι. Επιστρέφω σε αυτά (είτε προσωπικά είτε όχι) που είναι καλογραμμένα, κυρίως σε όσα οι συγγραφείς δίνουν προσωπικό τόνο και έχουν χιούμορ. Είναι μορφή χαλάρωσης και διασκέδασης. Στα ενημερωτικά blog επιστρέφω όταν το περιεχόμενο περιλαμβάνει καλές φωτογραφίες (χωρίς 10 τόνους φίλτρα), swatches ή καλές οδηγίες. Αν τα post δεν αναφέρουν ότι είναι διαφημιστικά (και κάνει μπαμ το πότε είναι) εκνευρίζομαι. Δεν ανέχομαι τα βαριά template, με πραγματάκια να αναβοσβήνουν ενώ παράλληλα παίζει μουσική. Ήρθα να διαβάσω, όχι να ακούσω. Για τον ίδιο λόγο δεν θεωρώ το you tube ως μέσο για blogging, πιστεύω ότι είναι άλλο μέσο με άλλη λειτουργικότητα. Το υπερανάλυσα το θέμα ή μου φαίνεται; :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να μην τα ξαναγράφω κι εγώ από κάτω...για αυτούς ακριβούς τους λόγους διαβάζω κι εγώ άλλα blog!!
      Εκνευρίζομαι αφάνταστα (εκτός από τους παραπάνω λόγους) και όταν γράφουν σε β΄ενικό πρόσωπο...τελείως απ΄ροσωπο!Νομίζω πολλές φορές ότι διαβάζω άρθρο σε περιοδικό...
      Επίσης με εκνευρίζει η παρουσίαση προιόντων και όχι η κριτική!Δεν μπορεί όλαααα πια τα προιόντα που δοκίμαζουν κάποιες blogger να είναι εξαιρετικά,super,wow!!Ε δεν γίνεται!!!!!!!

      Delete
    2. υγ...χαίρομαι που γράφεις πλέον και στα Ελληνικά!Ελπίζω να το συνεχίσεις!

      Delete
    3. @tomboy: Oχι, ισα ισα χαιρομαι να διαβαζω ολοκληρωμενες απαντησεις και εκτενη σχολια - οταν πρωτοξεκινησα μαλιστα, το comment section επαιρνε τη μορφη κανονικης συζητησης και μου εχει λειψει αυτο (δυστυχως εχουμε γινει λιγο "ψεκαστε-σκουπιστε-τελειωσατε" στον τροπο που.. "καταναλωνουμε" τα blogs)!!!! Mε βρισκεις απολυτα συμφωνη οσον αφορα μουσικη, φλασακια κλπ, κερσορες που ειναι ροζ/αναβοσβηνουν/ψηνουν καφε, γιατι το μονο που καταφερνουν καθε φορα ειναι να με κανουν να θελω να κλεισω το blog το συντομοτερο δυνατον!!!
      Και μιας και εθιξες το θεμα με τα YT βιντεακια, θα συμφωνησω 100% - δεν ειναι το ιδιο μεσο, πως να το κανουμε!!!
      Τhanks για το comment σου - ομολογω δεν ηξερα οτι αρχικα δεν υποστηριζονταν τα ελληνικα στον blogger!!!

      Delete
    4. @Vicky K: Σαφως και δεν γινεται να ειναι ολα παντα τελεια - νομιζω μαλιστα οτι το τοσο editing η οι τοσο θετικες παρουσιασεις μονο κακο κακουν και τελικα θιγουν την αξιοπιστια των συγκεκριμενων bloggers!
      Χαιρομαι που (ε-πι-τε-λους) καποιος θιγει το θεμα με το β' ενικο προσωπο!!!! Προσωπικα ουτε εμενα μου αρεσει, καθολου μαλιστα, και παροτι καταλαβαινω εν μερει το σκεπτικο, νομιζω οτι η προθεση χανεται στην διαδικασια: οταν μιλαμε για blogs που απευθυνονται σε ολους εκεινους που ανοιγουν την εκαστοτε σελιδα, η προσπαθεια δημιουργιας "private" προσωπικης σχεσης με τον καθε αναγνωστη με τη χρηση β' ενικου ειναι ολιγον τι αστοχη, το λιγοτερο.
      Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σιγουρα σκοπευω να συνεχισω το διγλωσσο κειμενο (τουλαχιστον οσο αντεξω, lol)!

      Delete
  2. Χα καλή ερώτηση! Προσωπικά διαβάζω blog για να ενημερώνομαι για προϊόντα, να τα δω πως είναι και πώς λειτουργούν σε διαφορετικές κοπέλες, ώστε να έχω μια ιδέα, κυρίως όταν πρόκειται για ιντερνετικές αγορές. Από τότε που διατηρώ και το δικό μου blog, διαβάζω άλλα επίσης και για να αντλώ έμπνευση ή να έχω άποψη. Όταν όμως διαπιστώνω ότι η κατάσταση είναι εντελώς περιοδικό, editorial, προώθηση, χωρίς προσωπική άποψη και αμεσότητα, τότε ξενερώνω και σταματάω την ανάγνωση να σου πω την αλήθεια. Δεν με ενοχλεί το PR καθόλου, μην παρεξηγηθώ. Αλλά αν δεν είσαι η Marie Claire ή τηλεοπτικό σποτ, δεν υπάρχει λόγος να μην είσαι αναλυτικότερη ή πιο ειλικρινής. Κι ελπίζω αν ποτέ βρεθώ σε αυτή τη θέση (γιατί ως τώρα είναι όλα αγορασμένα από μένα ή κερδισμένα σε διαγωνισμούς) να μην κάνω τα ίδια λάθη, ή αν κάνω να μου το πούνε. Φιλιά!! ;)

    ReplyDelete
  3. Α! Κι επειδή το ξέχασα, αυτό που με κάνει να επιστρέφω είναι το ύφος, το στιλ, ο τρόπος που γράφει η κάθε μια. Σαφώς και οι καλές φωτογραφίες με ελκύουν. Αλλά αν ξέρω ότι γράφει ειλικρινείς απόψεις ή έστω προβληματισμούς, με κερδίζει. Και η πρωτοτυπία φυσικά μετράει, δεν μπορώ να βλέπω ταυτόχρονα το ίδιο προϊόν σε 50 blogs χωρίς τουλάχιστον ένα review (δεν μπορεί να ενθουσιαζόμαστε όλες). Ουφ αυτά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Katie Audrey: Συμφωνω με ολα οσα ειπες, ετσι ειναι, η ειλικρινεια και η προσωπικη αποψη ενος blogger ειναι αυτο που θα κερδισει εναν αναγνωστη, αν λειπουν αυτα, τοτε το αποτελεσμα δεν απεχει και πολυ απο καποια μορφη διαφημιστικης καμπανιας! Δυστυχως αυτο ξεχνιεται ευκολα, ειδικα οταν η blogger αισθανεται πιεσμενη για καποιον λογο να μη θιξει την εταιρεια...αλλα αυτο τωρα χωραει περισσοτερη κουβεντα...!

      Delete
    2. Βλέποντας και τα πάνω σχόλια, εγώ χρησιμοποιώ β ενικό κορίτσια. Αλλά προσπαθώ να μην είναι απρόσωπο. Απλά μου αρέσει περισσότερο και αισθάνομαι ότι απευθύνομαι σε κάθε μια ξεχωριστά. Αποφεύγω να το κάνω δήθεν. Τώρα τι να πω, μπορεί να το πετυχαίνω, μπορεί όχι. Φιλιά

      Delete
    3. @Katia Audrey: Eνταξει, πολλα πραγματα ειναι θεμα προσωπικου γουστου (αντιστοιχα, σιγουρα θα υπαρχουν πραγματα και σε εμενα που δεν θα αρεσουν σε ορισμενες), η ουσια ειναι ομως η καθεμια να βρισκει και να γραφει στο υφος που της ταιριαζει! I cannot stress that enough! Δυστυχως, η ¨μοδα¨ του β´ ενικου προσωπου εξαπλωθηκε σε μια περιοδο οπου τα blog απεκτησαν πιο pro και webzine χαρακτηρα, και αυτο νομιζω μας ξενιζει μερικες - νομιζω πως η Vicky K ετσι το εννοει, τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω! Μιλωντας προσωπικα, το υφος γραφης τυπου ¨ελα αναγνωστρια να σου πω αυτο κι εκεινο/να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου ¨ δεν καταφερνει να δημιουργησει προσωπικη/συνομωτικη σχεση με την αναγνωστρια, περισσοτερο θα ελεγα την διαχωριζει απο αυτην! Με αλλα λογια, η αντιδραση μου καθε φορα: ¨πως μου μιλας προσωπικα οταν α) μας ακουνε ολοι, β) το αναγνωστικο κοινο μεταβαλλεται καθε φορα¨? Θελω να πω πως οταν το μεσο εχει τοσο ελευθερο και αμεσο χαρακτηρα, η δημιουργια προσωπικης σχεσης γινεται οταν λες κατι που αγγιζει τον αλλον σε βαθυτερο επιπεδο, δεν ειναι θεμα ενικου η πληθυντικου προσωπου. Και για να κανω πιο σαφες τι εννοω, φανταζεται καμια μας ΥΤ βιντεο σε β ενικο? Νομιζω πως οχι, ε, για μενα ειναι καπως αντιστοιχα και εδω!
      Παντως, σε καμια περιπτωση δε θελω να θιξω καποια κοπελα που γραφει με τον συγκεκριμενο τροπο, και εσενα μαλιστα σου βγαινει εξαιρετικα στο κειμενο (δλδ δεν μου προκαλει την αισθηση που προανεφερα)!

      Delete
    4. *εξαιρετικα φυσικα

      Delete
    5. Ξέρω τί εννοείς, προς Θεού δεν θίχτηκα! Κι εμένα με παίδεψε λίγο, π.χ. το πρώτο μου post ήταν σε πληθυντικό αλλά δεν μου άρεσε και τόσο, δεν μου "έβγαινε" τόσο φυσικά. Το β ενικό το υιοθέτησα μετά από αυτό, αλλά ομολογώ ότι ορισμένες φορές πάλι με ξενίζει. Μάλλον φταίει ότι πρώτα σκέφτομαι και γράφω στα αγγλικά (λόγω σπουδών και δουλειάς), δεν ξέρω πώς αλλιώς να αποδώσω αυτό μου το ανικανοποίητο! Δεν ξέρω, ίσως να δοκιμάσω άλλη μια φορά τον πληθυντικό για να δω πως θα πάει (θα ζητήσω και γνώμες, να ξέρεις!). Σ'ευχαριστώ όπως και να'χει για τον κόπο να μου απαντήσεις και τα καλά σου λόγια, κάθε κριτική είναι χρήσιμη για να βελτιωνόμαστε. Φιλιά ;)

      Delete
    6. Κι εγώ μπορεί να τύχει σε ολίκληρο κείμενο να χρησιμοποιήσω β'ενικό σε κάποιο σημείο!!Αλλά εννοώ αυτό ακριβώς που λεει η Τίνα..που θέλοντας να πετύχουν πιο προσωπικό ύφος (δεν ξέρω καν αν θέλουν αυτό ή το έχουν δει από μεγάλα blog της αλλοδαπής και το αντιγράφουν) καταντάει το καίμενο αλλά και το blog να μοιάζει με άρθρο στο cosmopolitan...και δεν το λέω για καλό!

      Delete
    7. @Κatia Audrey & Vicky K: Κοριτσια μου, συνεννοουμαστε, και με καλυψατε, δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω! :) <3

      Delete
  4. Πριν το YT να γινει μοδα, κ να αρχισουν να ξεπετιουνται YTers απο παντου τα blogs κ makeup forums για μενα ηταν η μονη πηγη ενημερωσης γυρω απο την ομορφια, προιοντα, tutorials με photo (δεν ξερω αν τα θυμασαι αυτα!) κλπ. μετα αρχισε στο YT να ασχολουνται δειλα δειλα καποιες κοπελες με tutorials κ για μενα τοτε τα ευχαριστιομουν περισσοτερο τα beauty YT videos, ηταν πιο αληθινα κατα την γνωμη μου. Μετα το 2010-2011 h beauty YT community ξετιναχτηκε στα υψη κ να σου πω την αληθεια εγινε πιο πολυ entairtenment κ ετσι μου ειναι πολυ δυσκολο να μαθω για κατι που με ενδιαφερει μεσω αυτων. Αυτος ειναι κ ο λογος που καποιες YTers προτιμουν να κρατανε κ blogs για να κανουν εκει ξεχωριστα τα reviews τους. Με λιγα λογια παντα διαβαζω blogs για reviews, ειναι κατι που μου εγινε συνηθεια τοσα χρονια κ δεν το αλλαζω. Να φανταστεις πολλες φορες ακομα επισκεφτομαι κ ρωταω στο MakeupAlley το οποιο παντα εμπιστευομαι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Sophia: Πωωω με πηγες πολλα χρονια πισω!!! Και ναι, σαφως και τα θυμαμαι τα photo tutorials, και για να ειμαι ειλικρινεις δεν ξερω γτ τα σταματησαμε (νομιζω θα ταν ενα καλο "ενδιαμεσο" για οσες blogger δεν επιθυμουν να κανουν fotd). Nαι, εκει γυρω στο 2009/2010 ηταν ακομα απλα τα πραγματα, πιο αμεσα, και χαιροσουν να διαβαζεις η να βλεπεις βιντεακια, δεν υπηρχε.. "φορμουλα"!
      Παντως, μιας και αναφερεις το makeupalley, το οποιο κι εγω ακομα επισκεπτομαι, μου φαινεται απιστευτο πώς η απλοικη του μορφη ακομα εχει σταθερο κοινο, ενω πολλα blogs παρα το σουπερ sleek look τους τελικα δεν καταφερνουν να κερδισουν τον αναγνωστη... σιγουρα παιζουν πολλα ρολο, παντως οπωσδηποτε αποτελει τροφη για σκεψη...!

      Delete
  5. για ενημερωση (reviews, swatches κυριως και οχι δελτια τυπου για νεες κυκλοφοριες) και εμπνευση, ιδεες που δεν βλεπω πολυ τελευταια. ολο και λιγοτερα fotd, tutorials κτλπ. στα blogs που προσωπικα ακολουθω.
    αν και απο την αρχη ακολουθυοσα σχετικα λιγες, λογω χρονου κυριως.
    αυτο που δεν μπορω καθολου να δω ειναι you tube βιντεακια. βαριεμαι αφορητα!

    ααα το make up alley και εγω ακομα το επισκεπτομαι :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @evi: Χα, τελικα το makeupalley αποτελει σταθερη αξια, δε χωραει αμφιβολια!!! Θα συμφωνησω α-πο-λυ-τα, νεες ιδεες και πρωτοτυπια σπανιζει πλεον και αυτο θα επρεπε να μας βαλει ολους σε σκεψεις!!!

      Delete
  6. Προσωπικά διαβάζω μπλογκς μόνο για να περνάω το χρόνο μου ευχάριστα,όχι για έρευνα αγοράς!Μ'αρέσει να μαθαίνω για το μακιγιάζ κ για όμορφα προϊόντα,να διαβάζω τα κείμενα άλλων ανθρώπων κ να αλληλεπιδρώ μαζί τους.Δε μ'αρέσουν τα μπλογκς των οποίων οι δημιουργοί θεωρώ ότι έχουν καβαλήσει το καλάμι,δε μ'αρέσουν αυτά που φαίνεται ότι κάνουν απλώς διαφήμιση ή/και παρουσίαση κάποιου προϊόντος χωρίς να το έχουν δοκιμάσει,απλώς κ μόνο επειδή η "Χ" μάρκα έβγαλε νέα σειρά κ "δείτε τι όμορφα που είναι όλα!",δε μ'αρέσουν οι αναρτήσεις των 2 γραμμών κ δε μ'αρέσει όταν δείχνουν συνέχεια πράγματα που "τους έστειλε η εταιρία" ενώ αυτά που έχουν αγοράσει οι ίδιες είναι 3 που μας δείχνουν ξανά κ ξανά.Εκτιμώ το καλογραμμένο κείμενο κ τις ευκρινείς φωτογραφίες,την ειλικρίνεια κ τις απαντήσεις στα σχόλια-εγώ,βέβαια,σπανίως σχολιάζω,αλλά δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπεις σε όλες τις αναρτήσεις καμιά 40ριά σχόλια αναπάντητα.Γίνομαι "θαμώνας" κάποιου μπλογκ που καταφέρνει να με κρατήσει επιδεικνύοντας διαφορετικότητα απ'τα άλλα ώστε να το θυμάμαι ξεχωριστά,που η κειμενογράφος είναι φιλική κι ευγενική αλλά όχι δουλοπρεπής,που θεωρώ ότι κάνει καλή κ σοβαρή δουλειά χωρίς ο πρωταρχικός της στόχος να είναι η δημιουργία κοινού ώστε να την μάθουν οι εταιρίες κ να της κάνουν δωράκια.
    Αυτή είναι η ειλικρινής μου άποψη!Καλή συνέχεια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Lela Lilou: Καταρχας γεια σου κι ευχαριστω για το σχολιο σου!!! Τα ειπες ολα και συνοπτικα μαλιστα - και αυτο που επιβεβαιωνεις ειναι πως η αληθεια περναει τελικα στους αναγνωστες, οπως και να θελει ο/η blogger να παρουσιασει τα πραγματα!!! Και σαφως, οταν τα blogs καταληγουν να ειναι magazine editorial, και μαλιστα ολα ιδια μεταξυ τους, οχι μονο δεν θα ξαναγυρισει κανεις, αλλα μαλλον θα το ξανασκεφτει να κανει κλικ η αν το κανει, σιγουρα θα.. κρατησει μικρο καλαθι οσον αφορα τα γραφομενα..! Διαφορετικοτητα και ελλειψη δουλοπρεπειας (τι-ειπες-τωρα): εξαιρετικοι λογοι για να επιστρεφεις σε ενα blog - ελα που ειναι δυσκολο να τους βρεις πλεον...!

      Delete
  7. Ξεκίνησα βλέποντας video στο Youtube και σταδιακά άρχισα να διαβάζω τα αντίστοιχα blogs. Πάντα εκτιμούσα τον γραπτό λόγο γιατί τον θεωρώ πιο εύστοχο και συνοπτικό, όταν δε συνδιάζεται με προσεγμένο φωτογραφικό υλικό είναι η καλύτερή μου! Μου αρέσουν τα blogs που φαίνεται ότι βασίζονται στην αγάπη τους γι΄αυτό με το οποίο ασχολούνται. Δεν θέλω αναλύσεις-διαφημίσεις και προτιμώ τα κείμενα που είναι γραμμένα όπως θα σχολιάζες ένα προϊόν σε κάποια φίλη. Έτσι βρε παιδί μου, γιατί βρήκες κάτι ωραίο (ή και όχι) και θες να το μοιραστείς ;-) Αυτά σαν πρώτη σκέψη...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Εva Kyrimi: Aααχ....!!! Οταν ξεκινησα το blogging, η πραγματικη αγαπη για το αντικειμενο ηταν αυτονοητη για να ξεκινησεις ενα blog! Δυστυχως στην πορεια θολωσαν καπως (η πολυ) τα νερα...! Και πραγματι, η αμεσοτητα, σαν να μιλαγες σε μια φιλη, ειναι καθοριστικο στοιχειο: δλδ θα της τα πεις οπως σου ερχονται στο μυαλο, θα ξεχασεις κατι εδω, θα συμπληρωσεις κατι εκει, δεν χρειαζεται παντα να επαναλαμβανεται η ιδια συνταγη (aka post) με τον ιδιο τροπο καθε φορα!

      Delete
  8. Ξεκίνησα να διαβάζω blogs και να βλέπω βιντεάκια από την εποχή που ήταν στο προσκήνιο μόνο η Lollipop 26;;; Ελπίζω να μη δείχνω αρχαία χαχαχα αλλά ναι μου άρεσε να διαβάζω για καινούρια προΐοντα ομορφιάς, την γνώμη μιας κοπέλας της διπλανής πόρτας που λέμε, και όχι την απόλυτη διαφήμιση...αυτό θα σε κάνει θεά (τέλος) των περιοδικών. Ακόμη συνεχίζω να διαβάζω επιλεκτικά (συνήθως) για να μάθω το κάτι παραπάνω, έμπνευση, έρευνα αγοράς, να περάσω την ώρα μου ευχάριστα, τα πάντα.

    Βλέπω και τα προηγούμενα σχόλια και να το πω;; Ε ναι λοιπόν γράφω και εγώ στο β' ενικό και προσωπικά μου αρέσει. Αισθάνομαι πιο κοντά στην αναγνώστρια και δεν την βλέπω σαν ένα pageview , και βασικά ξεκίνησα γιατί οι αναγνώστριες στα σχόλια με έβαλαν σε αυτό το τριπάκι καθώς μου απευθύνονται στον ενικό. Σίγουρα μου βγαίνει καλύτερα, αισθάνομαι ότι μιλάω σε μια φίλη που θα πω και το κάτι παραπάνω... Ίσως σε κάποιες να μην αρέσει -αν και δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο (το αντίθετο μάλλον θα έλεγα), δεκτόν, άλλωστε όπως είπε και η Jennifer Aniston "είναι αδύνατον να τους ικανοποιήσεις όλους και προτείνω να σταματήσουμε να προσπαθούμε"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Irene Blushing Loves: Xαχα, αρχαιες ειμαστε κι οι 2, μην το ψαχνεις! Ναι, κι εγω για τους ιδιους λογους διαβαζω (ακομα), αλλα μου λειπει το πιο προσωπικο υφος, νομιζω πως οσο πιο "pro" το στυλ, τοσο πιο ιδια φαινονται ολα...Με πιανεις, τα εχουμε πει, ας μην επαναλαμβανομαι!

      Οσο για το β' ενικο, σεβαστη η καθε επιλογη, οπως λες αλλωστε, δεν γινεται να συμφωνουμε στα παντα!

      Delete
  9. Egw ksekinhsa na diavazw blogs giati mia filh pou eixe ena proswpiko, tote, istologio mou eipe na tou riksw mia matia. Arxisa loipon na psaxnw (kapws etsi vrhka ki esena....) kai anakalypsa oti diavazontas blog mporw na mathainw pragmata ta opoia agnoousa mexri tote. Mou arese panta na dokimazw pragmata alla zhtousa panta kai thn gnwmh twn allwn prin kanw kapoia agora. Mesw twn blogs eixa prosvash se ametrhtes plhrofories kai ayto me ekane na aisthanomai pio sigourh, me enan tropo.
    Twra diavazw blog ligo pio epilektika. Kserw poies gnwmes empisteyomai kai me poies bloggers exoume thn idia aisthitikh. Psaxnw, fysika, synexeia gia kainourgia blogs alla den exw ton idio enthousiasmo pou eixa palaiotera.H alhtheia einai, opws exw pei ki alles fores, oti mou leipei to kyriakatiko tsai/kafes kai blog reading.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Αthina: Θα συμφωνησω... Αυτη ειναι κι η ουσια τελικα, να μπορεις να μαθεις πραγματα ευκολα και γρηγορα, περα απ το entertainment factor... Δε φανταζεσαι ποσα blogs εχουν κατι αξιολογο να πουνε, πχ στο google οταν ψαχνω "how to do x/y/z", η πιο απλη ιδεα συνηθως δινεται απο καποιο blog.
      Πρεπει να ακολουθησω το παραδειγμα σου και να αναζητησω κι εγω καινουρια blogs... δυστυχως ο χρονος ειναι περιορισμενος και ο χωρος του blogging ειναι υπερκορεσμενος, αλλα καλο ειναι παντα να αναζηταμε κατι καινουριο και φρεσκο...!

      Delete

Thank you for stopping by!